ERİĞİN FAYDALARI: Erik vitamin ve mineral yönünden zengin bir besin olup içerisinde A, B2, B3, B6, E, K vitaminleri ile potasyum, florür, fosfor, magnezum, demir, kalsiyum ve çinko bulunmaktadır. İçeriğindeki lif safesinde diyet için de kilo vermeye katkı sağlayan faydalı bir besindir. Eriğin fayda ettiği birkaç hastalık: Osteoporoz Tedavisi: Erik tüketimi kemik sağlığına iyi gelerek kemikleri güçlendirir ve osteoporozu önler Kolesterole Katkısı: Kötü kolesterol olarak bilinen LDL'nin azalmasına, iyi kolesterol HDL'nin artmasına katkı sağlar. Alfa- Mannosidoz: Alfa-mannosidoz; immün yetersizlik, yüz ve iskelet sistemi anormallikleri, işitme bozukluğu ve bilişsel işgörmezlikle nitelenen kalıtsal geçişli ve çok nadir görülen lizozomal bir depo hastalığıdır. Bozukluğa lizozomal alfa-mannosidaz eksikliği neden olur. Alfa-mannosidoz, otozomal çekinik şekilde kalıtsal olarak geçer v e 19
Yorumlar
Yorum Gönder